Har du någonsin undrat hur man målar och tapetserar?

Har du någonsin undrat hur man målar och tapetserar?

Har du någonsin undrat hur man målar och tapetserar? Det är faktiskt ganska enkelt, men det finns en del information som du behöver för att göra det på rätt sätt. En målare och tapetexpert gick igenom några av grunderna i detta hantverk och några tips om hur man applicerar tapeter.

Väggarna varierar mycket från rum till rum, så i stället för att köpa en massa rullar är det bättre att skaffa små provrutor och prova dem på olika ställen i rummen innan du bestämmer dig för en design. 

Målaren berättade att det inför målningen är viktigt att förbereda ytan genom att slipa bort damm och partiklar. Om du använder tapeter föreslår målaren att du är noga med spackling och slipning så att du kan täcka eventuella ojämnheter i väggen innan du applicerar pappret.

När primern är torr väljer du din favoritfärgstil och applicerar två lager av den på alla områden som du planerar att täcka med tapet. Låt färgen torka över natten innan du applicerar ditt första lager tapetklister eller tapetklister beroende på vilken typ av tapet du har valt.

Medan de flesta professionella målare undviker att tejpa av kanter runt dörrar och fönster eftersom det är svårt att måla runt dem utan att få tejp om du har ett antal märken är det en bra idé att använda målartejp mellan väggarnas över- och underkant. Om du väljer en enfärgad färg som matchar strukturen på resten av väggen är det bara att måla.

Om du vill ha en kant eller kant på din tapetvägg målar du helt enkelt runt den med målartejp så att det blir en rak linje från toppen till botten. Använd målartejp även under kanterna eftersom ojämna områden kommer att se värre ut när de väl är täckta med tapet. 

Varma hälsningar från ett regnigt Örebro!


Kommentarer är stängda.